Viswater

HSV Willem Een vijvers (nieuwe)

HSV Willem Een vijvers (nieuwe):

In Augustus 2019 is de eerste schep de grond in gegaan op het perceel aan de Haasdonkerweg te Broekhuizen.
Hiermee is een lang verwachte wens in vervulling gegaan voor het realiseren van een geheel nieuwe visvijver, 2 vijvers zelfs!

Onze visvrienden van Carpheaven, hebben veel werkzaamheden vast gelegd op beeld.
Vanaf de snoeiwerkzaamheden aan de kasteelvijvers t/m het graven aan de huidige nieuwe vijvers.

Wil je weten wat er allemaal is gebeurt?
neem dan snel een kijkje op:

Haasendonkerweg 4
5872 CA Broekhuizen

De Maas

De Maas:

Op de grens tussen Lottum en Grubbenvorst onderhoudt de HSV al enkele jaren een ruime wedstrijdoever.
Hier worden enkele keren per jaar wedstrijden georganiseerd voor leden en verenigingen uit de omgeving.
De Land van Molenbeek Maaswedstrijden geven de maasvissers ieder jaar weer de mogelijkheid om een competitie aan de Maas mee te vissen.

Uiteraard is deze oever voor iedereen toegankelijk die in het bezit is van de juiste papieren.
Een 35 tal plaatsen zijn beschikbaar.

De oever is bereikbaar ter hoogte van de Molenkampweg en Laag Abbenraay Veldweg.

Lottums Schuitwater

Lottums Schuitwater:

Schuitwater, een erfenis van de Maas.

Dit schitterende natuurgebied is een erfenis van de Maas die hier lang geleden haar bedding had.
Toen ze die verliet ontwikkelde zich moerassen in de stroomgeulen die achterbleven.

Vanaf de 18e eeuw haalden turfgravers met hun platte schuiten hieruit veen dat werd gebruikt als brandstof.

Het Schuitwater is vernoemd naar die schuiten.

Het Schuitwater is te bereiken via de onverharde weg.

Zwaanen Heike
5973 Lottum

Boothelling aan de Maas Lottum

Boothelling aan de Maas Lottum:

Sportvissers die graag met een bootje de maas op gaan kunnen hier met groot gemak hun boot te water laten.
Deze openbare helling is destijds met hulp van vele tot stand gekomen.
Iets waar we zeer trots op zijn !!

De helling is gelegen aan de Molenkampweg.
Vanaf de Houthuizermolen de zandweg volgen richting Maas.

Molenkampweg
5973 Lottum

Kasteelvijvers

Kasteelvijvers:

Vanaf het moment wij bericht kregen dat de Gubbelsvijver gesloten zou worden, is er door het bestuur in samenwerking met gemeente en projectbureau naar een alternatief gezocht, zodat de leden van HSV Eendracht toch nog een eigen viswater konden bevissen.
Al snel kwamen de "oude" vijvers van Tienray en Swolgen aan de Kasteelweg in beeld.
Na weken van snoeien, zand storten en gras zaaien, zijn de oude vijvers weer in perfecte staat teruggebracht om er een heerlijk dagje te vissen.

Kasteelweg
5866 Swolgen